Времето: Снеговалежите продължават, в Пловдив кодът е зелен

Ще бъде облачно, с валежи

– в северозападните райони и високите полета на Западна България – от сняг, в централните райони – от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони – само от дъжд.  В Родопската област ще има значителни валежи от дъжд, а в северозападните райони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България силен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и 2°, максималните – между 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°.

В Пловдив и Асеновград  ще бъде предимно облачно  с краткотрайни  валежи, които  ще продължат през целия ден. До вечерта дъждът ще премине в мокър сняг и ще има условия за образуване на поледици. Минимални температури минус 2 градуса, максимални – плюс 3. 

Жълт и оранжев код

е обявен за утре за обилни валежи от дъжд и сняг. Жълт е кодът за снеговалежи в 7 области в Западна България. Това са Видин, Враца, Монтана, София град, София област, Кюстендил, където е обявен жълт код и за обилен дъжд и Перник.  Жълт код за големи количества дъжд е обявен за областите Кюстендил, Благоевград, Сливен, Варна и Добрич. С оранжев код за обилни валежи от дъжд са областите Смолян, Хасково, Ямбол, Кърджали, и Бургас. В Смолян са възможни и обилни снеговалежи. Бурен вятър и вълнение на морето се предвиждат за Бургаска, Варненска и Добричка области.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно с валежи от сняг, който през деня в ниските части ще премине в дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа южен силен, който в следобедните часове по северното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала по южното крайбрежие и ще достига 4-5 бала по северното.

На 10.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:11 часа. Продължителност на деня 09:14 часа.

На 10.01.2019 луната ще изгрее в 10:33 часа и ще залезе в 21:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top