Времето: Сняг на запад, дъжд на изток

Започналите валежи от запад ще обхванат и  източните райони на страната.

В Западна и Централна Северна България преваляванията ще са предимно от сняг, в Югозападна – от дъжд и от сняг, в останалите райони – от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните – между 2° и 7°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, но валежи са малко вероятни. Температурите остават без съществена промяна  минималните сутринта ще са около минус 2 градуса, максимални – около 6 градуса. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

ще е предимно облачно. На много места ще има слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

ще е предимно облачно, привечер ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър по северното крайбрежие от североизток, по южното – от югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 14.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:49 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:04 часа.

Подобни статии

Top