Времето става още по-топло

Ще преобладава променлива облачност,

по-значителна над Южна България, но само на изолирани места там е възможно слабо и за кратко да превали. Над Северна България през деня ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в котловините на Западна България и в югоизточните райони има условия за образуване на ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните ще са предимно между 20° и 25°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, но през деня ще бъде топло. Минималната температура ще бъде 12°, а максималната – до 24°. 

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще има променлива облачност, по-значителна над масивите в Южна България, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието

ще има променлива облачност, по-значителна по южното крайбрежие, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подобни статии

Top