Времето: Студ, на места до минус 15 градуса

Сутринта в цяла България ще е много студено.

Минималните  температури в Северна България ще са между минус 15° и минус 10°, а в Южна ще варират от минус 5° до минус 2°. В сутрешните часове в Дунавската равнина ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Жълт код за много ниски температури обяви НИМХ за 14 области в Северна България. За останалите – кодът е зелен, но температурите сутринта пак ще са под нулата.

През деня от запад ще се заоблачи с предимно средна и висока облачност, най-късно над североизточните райони, където ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури – в Северна България ще са между минус 4° и 1°, а в Южна България и по крайбрежието на морето – между 3° и 8°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е студено. Сутринта все още може да има слънце, но през деня ще се заоблачи. Минималната температура ще е минус 2°, а максималната ще достигне най-много до 3°. 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините

ще е предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността, предимно висока, ще се увеличи. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад ще заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Подобни статии

Top