Времето: Студът и снегът продължават и днес

Метеорологичната обстановка в страната ще остане сложна.

В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, а дъждът на места ще преминава в сняг. Минимална температура около 1°, максимална – до 4°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е облачно, мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат значителни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието

ще облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-8°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Слънцето ще изгря в 06:23 часа и ще залезе в 18:42 часа. Продължителност на деня 12:19 часа.

Луната ще изгрее в 06:48 часа и ще залезе в 18:46 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top