Времето: Студът идва с дъжд и силен вятър

Времето ще е предимно облачно.

Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Централна и Източна България, докато в западните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен източен вятър ще започва да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно. Очакват се валежи от дъжд. Минимални температури около 11°, максимални – до 13°. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и няма да се промени съществено

Над планините

ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в планините на изток и временно силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 2°

Над Черноморието

ще е облачно с превалявания от дъжд, на повече места и по значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и временно силен източен вятър. Дневните температури малко ще се понижат и максималните ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето сутрнита ще е 3, през деня ще се усили до 4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:25 часа и ще залезе в 16:59 часа. Продължителност на деня 9:34 часа.

Луната изгря в 00:49 часа и ще залезе в 14:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 38 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top