Времето: Студът нахлува с облаци и дъжд

Облачността от север ще продължи да се увеличава.

До вечерта облаците ще обхванат цялата страна, но превалявания от дъжд ще има само в северните и източните райони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Над Южна България е все още ясно и тихо и минималните температури ще са по-ниски – между 0° и 5°, докато в Северна ще бъдат между 7° и 10°, а по морския бряг до 12°-13°. Максималните температури ще са в широки граници – от 9°-10° в североизточните райони до 22° в югозападните.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, като през деня слънцето все още щедро ще се показва. Днес валежи не се очакват. Сутринта ще бъде студено  с минимални температури около 2°. През деня живакът на термометрите бързо ще се покачи до все още летните 21°.

Атмосферното налягане се повишава и ще бъде малко по-високо от средното.

Над планините

облачността от север също ще се увеличава, но през деня ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб, по най-високите планини умерен, предимно западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието

ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздух 14-17°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 6:57 часа и ще залезе в 17:23 часа. Продължителност на деня 10:26 часа.

Луната ще изгрее в 09:22 часа и ще залезе в 19:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT 5 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top