Времето: Студено с валежи от сняг, температурите тръгват надолу

През страната ще премине студен атмосферен фронт.

През нощта облачността от северозапад ще се увеличи и в Западна България, както и в отделни североизточни райони ще има валежи предимно от сняг. През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Сутрешните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 1°, а към 14 часа ще са между 0° и 5°, в София – около 0°; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, очаква се да завали сняг. Температурите остават ниски с отрицателни минимални около минус 1°. Максималните стойности ще са около 5° над нулата.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са 3-5°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 33 мин.

Луната в София залязва в 10 ч. и 03 мин. и изгрява в 20 ч. и 58 мин. Фаза: три дни след пълнолуние.

Снимка: iStock

Подобни статии

Top