Времето: Студено утро, през деня ще бъде слънчево

Сутринта в повечето райони ще е студено.

Минималните температури между 0° и 5°, в равнините и по високите полета ще се образува слана, а в Източна България ще са по-високи – от 7° до 10°. През деня ще бъде предимно слънчево, над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен. След студеното утро, през деня ще се затопли и максималните температури ще са 13°-18°.

Жълт код за Западна България и много области в Централна България за образуване на слани обяви НИМХ. Предупреждението е за общо 15 области – Видин, Враца, Монтана, София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово и Стара Загора.

В Пловдив и Асеновград сутринта ще бъде доста студено с минимални температури около 4°. На места температурите ще паднат до 0°. През деня ще се затопли и максималните температури ще достигнат стойности, които обаче няма да надвишат 17°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:47 часа и ще залезе в 18:35 часа. Продължителност на деня 10:48 часа.

Луната ще изгрее в 12:05 часа и ще залезе в 21:22 часа. Осветеност на диска в 0h UT 20 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top