Времето: Студено, валежите спират следобед

Сутринта на места ще има поледици

В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабват до вечерта и ще спрат, най-късно привечер в Североизточна България. Вятърът ще е умерен, в Източна България до силен, през деня ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между между минус 1° и 4°, в Източна България до 12°. Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9° и 14° , в останалата част на страната – предимно между 1° и 6°.

И днес НИМХ обяви жълт код за опасно време, този път вече в цялата страна. В 11 области в страната валежите ще са от сняг, като снежната покривка в планинските райони ще достигне до 10-15 см. В останалите области, сред които и Пловдив, валежите ще са значителни и количеството им ще достига до 20-30 л/кв.м. В три от областите – Варна, Добрич и Шумен, ще духа и силен вятър, като поривите му на моменти ще достигат между 20 и 24 м/сек.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно и ще превалява дъжд. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната ще достигне през деня до 10°.

Атмосферното налягане през деня ще се повиши и вечерта вече ще е по-високо от нормалното.

Над планините

до сутринта ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е силен до бурен, но през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието

ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места – значителни. До вечерта валежите ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е умерен до силен; до сутринта ще е с източна компонента, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 13°-15°, близки до температурата на морската вода. През нощта вълнението на морето ще е 4 бала, през деня ще отслабва.

На 19.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:23 часа и ще залезе в 17:01 часа. Продължителност на деня 09:38 часа.

На 19.11.2018 луната ще изгрее в 15:22 часа и ще залезе в 02:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 81 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top