Времето: Сутринта мъгла и облаци, следобед – слънце

Температурите се покачват

Сутринта на много места, главно по поречието на Дунав и в Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва и намалява, и ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните ще са предимно между 9° и 13°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, до слънчево време. Минималните температури ще са около 2° сутринта, а следобед максималните ще достигнат до 10°. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта бързо ще подобри, облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието

преди обяд на много места по ще има мъгла и ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 8° – 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 18 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 54 мин.

Луната залязва в 3 ч. и 52 мин. и изгрява в 12 ч. и 52 мин. Фаза: три дни след първа четвърт.

Подобни статии

Top