Времето: Сутринта мъгла, следобед облаци. До вечерта ще има и слаби валежи - DC news

Времето: Сутринта мъгла, следобед облаци. До вечерта ще има и слаби валежи

В сутрешните часове на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност.

След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Вечерта в отделни западни райони ще има слаби валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 3°. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София около 12°.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно. Сутринта все още е възможно да има слънце. Минималните температури ще бъдат около 3°, а максималните ще достигат до 16°. 

Атмосферното налягане още ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините

от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието

облачността ще е променлива, в сутрешните часове на места видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб, след обяд до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 20 мин. и залязва в 17 ч. и 02 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 42 мин.

Луната в София залязва в 13 ч. и 46 мин. и изгрява в 23 ч. и 49 мин. Фаза на луната: последна четвърт.

В четвъртък

ще бъде предимно облачно с валежи, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, временно силен, по-късно през деня в източните райони ще стане от североизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 13° и 18°.

През нощта срещу петък

вятърът ще отслабне, а в петък отново ще стане с южна компонента. Облачността временно ще се разкъса, слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в западните и планинските райони. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.

Подобни статии

Top