Времето: Сутринта мъгли и слани, през деня ярко слънце - DC news

Времето: Сутринта мъгли и слани, през деня ярко слънце

Сутринта ще бъде ясно и тихо.

Около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в отделни котловини и по-ниски и там ще се образува слана; в София около 2°. През деня ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър и с него ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Сутринта ще е студено, с минимални температури около 5°, а по обяд термометърът ще показва до 24°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за септември.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 17° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 18 мин. и залязва в 19 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 0 мин.

Луната в София изгрява в 6 ч. и 27 мин. и залязва в 19 ч. и 26 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

В понеделник

с предимно умерен югозападен вятър затоплянето ще продължи: минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 24° и 29°. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана висока и средна облачност, която над крайните северозападни райони ще се увеличава и вплътнява. По-късно през деня там ще започнат валежи от дъжд.

Във вторник

южният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна, ще има и валежи, на повече места в Западна и Южна България.

Повишава се вероятността за локални интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще остане топло за края на септември с минимални температури между 11° и 16° и максимални от 21°-22° в западните райони до 29°-30° в източните.

Подобни статии

Top