Времето: Сутринта на места сняг, до обяд слънце в цялата страна - DC news

Времето: Сутринта на места сняг, до обяд слънце в цялата страна

времето

В сутрешните часове все още на отделни места в източните райони ще превалява слаб сняг.

Той обаче бързо ще спре и там облачността ще се разкъса. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне.  Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. През нощта срещу събота от запад отново ще се заоблачи.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. Минималните температури ще бъдат около минус 3°. Максималните ще достигат най-много до плюс 3°. 

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари – от запад ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините

в сутрешните часове облачността ще е значителна и все още на отделни места ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре. След обяд облачността ще се разкъса и временно ще намалее до незначителна. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад, който вечерта временно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието

в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, но бързо ще се разкъса и намалее и през деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода 9°-10°.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 54 мин. и залязва в 17 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 24 мин.

Луната изгрява в 09 ч. и 43 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Фаза: два дни след новолуние.

Подобни статии

Top