Времето: Температури до 20 градуса, вечерта – застудяване

Живакът в Пловдив също ще удари 20 градуса

Днес югозападният вятър ще се усили, в повечето места ще е умерен, в планините и в районите северно от тях ще е силен и поривист. Облачността ще е разкъсана – предимно средна и висока. Минималните температури ще са между 3° и 8°, на места в котловините и районите, защитени от вятъра – около нулата. Дневните температури ще са високи и максималните ще са между 15° и 20°.

Вечерта от северозапад ще започне да преминава студен атмосферен фронт и през нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад. Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

Жълт код за бурен вятър е обявен за 13 области. В Пловдивско няма да е толкова ветровито, но в областите с жълт код поривите на вятъра ще достигат до 24 м/сек.

В Пловдив и Асеновград ще има разкъсана облачност, а температурите ще са високи. Минималната ще е около 4°, а максималната ще достига до пролетните 20°.

Атмосферното налягане бързо ще се понижава и през деня ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

Над Черноморието

облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, вечерта и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта на места ще се усили до 4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:39 часа и ще залезе в 17:42 часа. Продължителност на деня 10:02 часа.

Луната ще изгрее в 12:57 часа и ще залезе в 03:08 часа. Осветеност на диска в 0h UT 76 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top