Времето: Температурите остават високи, но от запад се заоблачава

От запад облачността ще се увеличава и през деня ще е предимно значителна.

На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините – сняг. До обяд в низините и котловините в Южна България отново ще има мъгли. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 1°, максималните – между 11° и 16°, в София – около 12°. В районите, в които мъглите ще са по-трайни дневните температури ще останат по-ниски 7°-10°.

В Пловдив и Асеновград ще има знаичтелна облачност, валежи не се очакват. Максималните температури ще се понижат и ще са около 8°. Утрото ще е хладно с минималните температури 1° над нулата.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно облачно, но само на отделни места, главно в масивите в Западна България ще превали сняг, под около 1500 метра – дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад – югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 17 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 35 мин.

Луната залязва в 7 ч. и 39 мин. и изгрява в 17 ч. и 41 мин. Фаза: пълнолуние.

Подобни статии

Top