Времето: Температурите падат с десетина градуса, ще духа и вали

Днес страната ще е под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт.

Ще преобладава облачно време и на много места ще превали. По-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат; максималните в Северна България ще са между 15° и 20°, в Южна – между 20° и 25°, а минималните ще са между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо. Температурите ще се понижат с десетина градуса. Възможно е да превали. Минималната температура сутринта ще е 14°, максималната ще достига до 23°. 

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е облачно, в много райони и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен, по високите и открити части – силен, предимно запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 – около 9°, в Стара планина ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони – до 4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:10 часа и ще залезе в 19:30 часа. Продължителност на деня 12:20 часа.

Луната ще изгрее в 22:21 часа и ще залезе в 12:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 80 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top