Времето: Температурите падат, ще вали дъжд, а в планините – сняг

Времето: Облачно и дъждовно

Над страната ще преобладава облачно време.

През деня, главно в югоизточната половина, ще превалява дъжд, над 700-800 м – сняг. С продължаващото понижение на температурите, по високите полета и на места в западната част от Предбалкана през нощта дъждът ще се примеси със сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в източните райони до 8-10°; максималните – предимно между 8° и 13°, в източните райони до 15°. Късно след пладне от запад валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и ще превалява дъжд, а по високите част в Родопите  и Балкана – сняг. Минималната температура ще бъде около 7°, а максималната ще достига до 12°.

Атмосферното налягане слабо и временно ще се повиши, но ще се задържи по-ниско от средното за март.

Над планините

ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На много места ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, по билата – югозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:56 часа и ще залезе в 18:20 часа. Продължителност на деня 11:24 часа.

Луната ще изгрее в 13:14 часа и ще залезе в 03:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT 79 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top