Времето: Температурите падат, започва да вали

 Ще преобладава облачно и дъждовно време.

Сутринта ще има временни прекъсвания на валежите и разкъсвания на облачността, но още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната. Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и ще вали дъжд. Температурите ще се понижат и ще  бъдат с почти пролетни стойности. Максимални около 26 градуса, минимални – 20 градуса. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Над планините

ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части – силен до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°, по- ниски в Стара планина.

Над Черноморието

сутринта валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 10.07.2019 слънцето ще изгрее в 5:58 часа и ще залезе в 21:06 часа. Продължителност на деня 15:08 часа.

На 10.07.2019 луната ще изгрее в 14:45 часа и ще залезе в 01:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 56 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top