Времето: Температурите падат

През нощта над страната премина студен атмосферен фронт. В някои части на страната през нощта имаше валежи от дъжд, а по високите полета на Западна България и от сняг.

Сутринта валежите на повечето места ще спрат. През деня запад-северозападния вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14:00 часа ще са между 2° и 7° и ще продължат да се понижават.

В 16 области на страната е обявен код жълто за опасно силен вятър.

След нощните валежи, още сутринта облачността над планините ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието на места в сутрешните часове ще превалява дъжд. Около обяд валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се понижават, към 14 ч. ще са между 4° и 8°.

Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е около средното за месец декември.

Подобни статии

Top