Времето: Температурите пак тръгват нагоре

Над източните райони ще се образува по-значителна ниска облачност

Около обяд тя ще намалее, но валежи са малко вероятни. Над западната половина на страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните – между 22° и 27°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива. Утрото ще бъде студено с минимални температури около 9°. Максимални през деня около 26°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието

ще е с ниска облачност, която около около обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно над южните райони, но валеж е малко вероятен. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:14 часа и ще залезе в 19:24 часа. Продължителност на деня 12:10 часа.

Луната ще изгрее в 11:54 часа и ще залезе в 22:03 часа. Осветеност на диска в 0h UT 23 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top