Времето: Топлото си отива

времето

Сутринта ще преобладава слънчево време, но облачността ще се увеличава и вплътнява.

Ще се появи разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, в Североизточна България – от североизток и ще се усили. Минималните температури ще са между 3° и 8°.  Сутринта ще преобладава слънчево време, но облачността ще се увеличава и вплътнява. С умерен северозападен, в източните райони – североизточен вятър, ще прониква студен въздух. След обяд в южните райони ще започне да превалява дъжд. До полунощ валежите ще се усилят и ще обхванат голяма част от страната. Преобладаващите максимални температури ще са между 12° и 17°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно облачно  с минимални температури сутринта около 4 градуса. Максималните все още остават високи и ще около 18 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за месеца.

Над планините

ще е предимно облачно. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време, като временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в сутрешните часове. След обяд на места в южните райони ще започне да превалява дъжд, а по-късно вечерта ще завали и на север. Ще духа слаб до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 22.03.2020 слънцето ще изгрее в 06:27 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 12:13 часа.

На 22.03.2020 луната ще изгрее в 06:00 часа и ще залезе в 16:47 часа. Осветеност на диска в 0h UT 4 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top