Времето в неделя: Мъгли рано сутрин, на места термометърът стига 18°

Прогнозата обещава един златен есенен ден

С мъгли в низините и котловините започва днешният неделен ден. Минималните температури ще са между 1° и 6°. В равнините и на места в котловините през по-голямата част от деня ниската облачност ще се задържи. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Ще се появи слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в местата с трайна ниска облачност до 17-18° в районите, където ще бъде слънчево през целия ден.

За Пловдив и населените места от региона в прогнозата е посочена променлива облачност, а температурите ще се движат в рамките на от 4 до 13 градуса.

Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за 8 ноември.

Над планините

Над планините ще е предимно слънчево и топло за сезона. Сутринта на места в котловинните райони ще има мъгла. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. След обяд ще има по-съществени разкъсвания на облачността до предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 16°. Температурата на морската вода е около 16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Днес слънцето изгрява в 07,10 часа и залязва в 17,09 часа. Продължителност на деня ще е 09,59 часа. Луната изгрява в 23,40 часа и залязва в 13,51 часа. Фазата й е последна четвърт.

Подобни статии

Top