Времето в петък: Температурите тръгват надолу, минава студен фронт - DC news

Времето в петък: Температурите тръгват надолу, минава студен фронт

Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. През деня в Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, докато над Западна облачността ще намалее до слънчево време. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши. Температурите чувствително ще се понижат и максималните ще са между 23° и 28°, по-ниски на места в Североизточна България.

За Пловдив и населените места в региона прогнозата сочи температури в рамките между 17 и 28 °, като цяло ще е предимно слънчево.

Над планините

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Над Източна Стара планина ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите ще са чувствително по-ниски и максималната на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Около и след обяд ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

Днес слънцето изгрява в 06,56 часа и залязва в 19,54 часа. Продължителност на деня ще е 12,58 часа. Луната е във фаза пълнолуние.

Подобни статии

Top