Времето: Валежи и по-ниски температури

 Облачността ще е значителна, на много места ще има валежи от дъжд,

в отделни райони в Източна България количествата ще са значителни, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Още преди обяд от северозапад валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над много райони до слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – умерен. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград ще има значителна облачност, очакват се валежи от дъжд. Минимални температури около 12 градуса, максимални – 16 градуса. 

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.

В планините

от запад валежите бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Вятърът ще е умерен до силен, от север-североизток, по най-високите части от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

до обяд ще е предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд. След обяд от север валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Дневните температури ще са 13°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще се усили и ще е около 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 18 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 39 мин.

Луната в София залязва в 11 ч. и 29 мин. и изгрява в 20 ч. и 38 мин. Фаза: четири дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top