Времето: Валежите постепенно спират, най-късно на юг

От север на юг облачността ще се разкъсва.

Валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните – между 6° и 11°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Очакват се валежи от дъжд. Ще остане топло за сезона с положителни температури.Минималните ще са около 3 градуса, максимални – 11 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието

облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:29 часа и ще залезе в 17:52 часа. Продължителност на деня 10:23 часа.

Луната ще изгрее в 21:53 часа и ще залезе в 9:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 89 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top