Времето: Валежите постепенно спират, но остава ветровито

Облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, но по-късно през деня от запад отново ще се увеличи.

На отделни места, главно в планините ще превалява сняг. Ще остане ветровито с предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните ще са от 0° до 5°.

В Пловдив и Асеновград ще има разкъсана облачност, със слънчеви часове. Утрото ще бъде мразовито с отрицателни минимални температури – минус 4. Максималните ще са положителни, но няма да надвишат 3 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до обичайното за месеца.

Над планините

след временното разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня от запад тя отново ще се увеличи. На отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималната на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 17 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 50 мин.

Луната изгрява в 17 ч. и 07 мин. и залязва 52 мин. след полунощ. Фаза: пълнолуние.

Подобни статии

Top