Времето: Валежите продължават, в Балкана ще е снежно

Времето ще е облачно и ветровито

На много места ще вали – в планините, Предбалкана и високите полета на Западна България – сняг, в останалите райони – дъжд, примесен със сняг. По-съществени ще са количествата валеж в Централна Северна и в Североизточна България. Минималните температури ще са между 0° и 5°. През деня в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Жълт код (предупреждение от първа степен) за силен вятър в Западна и Централна България обяви НИМХ. Кодът важи за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. В областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за значителни валежи. В Габрово и Велико Търново те ще са от сняг, а в останалите области – дъжд и сняг.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и ветровито. Ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20 – 22 м/сек. Минималните температури ще бъдат около 5°, а максималните ще достигат до 8°. 

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието

ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 00 мин.

Луната изгрява в 8 ч. и 34 мин. и залязва в 22 ч. и 39 мин. Фаза: четири дни след новолуние.

Подобни статии

Top