Времето: Валежите продължават, оранжев код за 27 области

Валежите днес ще се активизират от юг-югозапад,

ще обхванат страната и отново на много места ще са значителни по количество. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно за края на юни с максимални температури между 20° и 25°. Под 20° ще останат в районите с по-значителни валежи.

Във 27 области на страната е обявен оранжев код за опасност от проливни дъждове. Само в област Видин е обявена по ниската степен – жълт код за опасност от обилни валежи.

През нощта срещу петък, главно в западната половина от страната валежите ще продължат, като значителни ще бъдат в Северозападна България.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, дъждовно, очакват се и гръмотевични бури. Минималната температура ще е около 14°, максималната може да достигне до 24°.

Над планините

ще бъде облачно и дъждовно. На много места валежите ще са значителни, главно в Рило-Родопската област, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно с валежи, на места значителни, придружени и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юни и ще се задържи без съществена промяна.

Подобни статии

Top