Времето: Валежите спират навсякъде, слънцето се показва

времето

До сутринта валежите почти навсякъде ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони.

През деня от югозапад облачността ще се разкъсва и над много райони ще намалява до предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от около минус 3° в отделни котловинни полета в Западна България до 5°-6° по Черноморието, максималните – предимно между 2° и 7°.

В Пловдив и Асеновград ще има разкъсана облачност, до слънчево време. Минималните температури ще бъдат около 0°, а максималните ще достигат до 6°. 

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините

преди обяд времето ще бъде облачно с валежи от сняг, които ще спират. Облачността над масивите от Западна България бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – минус 4°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна и преди обяд на отделни места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабва. Максимални температура на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 44 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин.

Луната изгрява в 11 ч. и 53 мин. и залязва в 21 ч. и 28 мин. Фаза: четири дни след новолуние.

Подобни статии

Top