Времето: Валежите спират, но за кратко и само на места

Още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат.

Най-късно ще спират валежите в Североизточна България. В сутрешните часове в равнините и низините ще се образува мъгла. През деня облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания и намаления. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България – до умерен. Минималните температури ще са предимно от 1° до 6°. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен от  НИМХ за 10 области в Централна България. Това са Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Минимални температури около 4°, максимални – 12°. 

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за месеца.

Над планините

в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието

до около обяд ще има слаби валежи от дъжд, облачността ще е предимно значителна, но по-късно пред деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9:05 часа.

Луната ще изгрее в 3:31 часа и ще залезе в 14:46 часа. Осветеност на диска в 0h UT 15.7 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top