Времето: Валежите спират, остава слънчево и топло

Ще бъде предимно слънчево

Запад-северозападният вятър ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от североизток. Ще е с разкъсана облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са между 9° и 14°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно над планинските райони, като валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в Югозападна България – от юг. Максималните температури ще са между 23° и 28°, значително по-ниски по Черноморието.

В Пловдив и Асеновград ще бъде топло  с временни увеличения на облачността. Минималните температури ще са около 13 градуса, максимални – 25 градуса. 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца; през деня малко ще се понижи.

Над планините

ще преобладава слънчево време, с повече облаци над масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен западен вятър. Температурите ще започнат да се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над южните райони. Без валежи. Вятърът ще е умерен, сутринта от североизток, като до вечерта постепенно ще се ориентира от югоизток. По-хладно, с максимални температури между 14° и 17°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 13.05.2020 слънцето изгрява в 06:07 часа и ще залезе в 20:39 часа. Продължителност на деня 14:32 часа.

На 13.05.2020 луната изгрява в 01:59 часа и ще залезе в 11:25 часа. Осветеност на диска в 0h UT 64 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top