Времето: Валежите спират, остава все още топло за сезона

Ще бъде облачно с валежи, които от запад ще започнат да спират.

В източната половина от страната ще духа силен южен вятър, а в западната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°. Валежите и в източните райони бързо ще спрат, а облачността от югозапад ще се разкъса и намалее до слънчево време. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максимални температури – между 9° и 14°, в София около 9°.

В Пловдив и Асеновград валежите ще спират, но ще се задържи предимно облачно. Температурите остават без съществена промяна и максималните ще са около 13°. Минимланите сутринта също ще бъдат положителни и няма да надвишат повече от 5°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините

в сутрешните часове на места все още ще има валежи, предимно от сняг, но облачността от югозапад ще се разкъсва и намалява и в следобедните часове вече ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде силен до бурен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

облачността от юг ще започне да се разкъсва и намалява и след обяд вече ще бъде предимно слънчево. Ще духа западен вятър, слаб до умерен, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 05.01.2021 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:06 часа. Продължителност на деня 9:08 часа.

На 05.01.2021 луната ще изгрее в – часа и ще залезе в 11:56 часа. Осветеност на диска в 0h UT 64 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top