Времето: Валежите спират, ще има и слънчеви часове

Над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна.

Превалявания от дъжд ще има в североизточните райони от страната, а до сутринта ще превали и в Югозападна България, в планинските райони – сняг. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°. През деня на  много места, главно в Южна България, ще има валежи от дъжд, но от запад ще започнат да спират. Облачността над страната още преди обяд от запад бързо да се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 6° и 11°. Вечерта от юг-югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, но ще има и слънчеви часове. Утрото ще е студено с минимални температури около 1°. Максималните през деня ще са около 9°. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините

в сутрешните часове и преди обяд ще има валежи от сняг, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в следобедните часове над повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, само по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – минус 6°.

Над Черноморието

ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7° и 8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 32 мин. и залязва в 18 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 06 мин.

Луната изгрява в 9 ч. и 28 мин. и залязва 41 мин. след полунощ. Фаза: два дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top