Времето: Валежите спират, ще изгрее слънце

Валежите и в Южна България ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса.

Над Северна България ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

В Пловдив и Асеновград сутринта все още ще е облачно, но през деня облачността ще се разкъса. Минималната температура ще бъде около 3°, а максималната ще достигне до 14°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

В планините

Над Рило-Родопската област постепенно през деня снеговалежите ще спрат, но облачността ще се задържи значителна. Над останалите планински масиви ще преобладава слънчево време. Ще духа силен, по билата временно и бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Над северното крайбрежие ще е предимно слънчево, а над южното – валежите постепенно ще спрат, но през по-голямата част от деня облачността ще се задържи значителна. Максимални температури на въздуха: 9°-12°, близки до температурата на морската вода.

Слънцето ще изгрее в 07:00 часа и ще залезе в 19:57 часа. Продължителност на деня 12:56 часа.

Луната ще изгрее в 17:57 часа и ще залезе в 06:26 часа. Осветеност на диска в 0h UT 96 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top