Времето: Валежите спират, слънцето ще се покаже

Валежите  почти навсякъде ще спрат. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще са от минус 7-8° на места из високите полета на Западна България, до 3-4° в крайните югоизточни райони. Облачността над Западна и Централна България ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, в източните райони ще се задържи значителна. Сутринта на места в котловините и по поречията ще има мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е предимно слаб. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с променлива облачност. До обяд слънцето ще се покаже и през целия ден ще се установи слънчево време. Минималните температури ще са около 1 градус.Максималните ще бъдат около 8-9 градуса. 

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността от запад ще намалява и след обяд над повечето масиви ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, който до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, но само на отделни места в южните райони сутринта все още ще има превалявания. Към края на деня облачността ще се разкъса. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максимални температури от 4° до 7°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето най-често ще бъде 2 бала.

На 27.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:47 часа и ще залезе в 17:32 часа. Продължителност на деня 09:44 часа.

На 27.01.2019 луната ще изгрее в – часа и ще залезе в 11:39 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top