Времето: Валежите спират, слънцето ще се показва често

От север облачността ще се разкъсва.

През деня над по-голямата част от страната временно ще намалява, значителна ще се задържи до обяд над много райони в Южна България. В нощните часове вятърът ще отслабне, през деня в Дунавската равнина и в източните райони отново ще бъде умерен, от изток-североизток. Минимални температури – предимно между 1° и 6°, максимални – между 13° и 18°, малко по-ниски по Черноморието.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, но валежите спират. Минимални температури около 5 градуса, максимални – 16 градуса. 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, след обяд слабо ще се понижи.

Над планините

от север облачността ще се разкъсва; значителна ще се задръжи над планинските масиви в Югозападна България и там сутринта все още ще превалява слаб сняг. Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-североизток. Максимална температура на надморска височина 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – минус 1°.

По Черноморието

облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:35 часа и ще залезе в 20:16 часа. Продължителност на деня 13:41 часа.

Луната ще изгрее в 06:38 часа и ще залезе в 19:39 часа. Осветеност на диска в 0h UT 1 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top