Времето: Велика сряда идва с облаци и валежи от дъжд и сняг - DC news

Времето: Велика сряда идва с облаци и валежи от дъжд и сняг

Oблачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна.

Отначало в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 m – дъжд и сняг. На отделни места в Южна България валежите ще са със значителни количества. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се задържат по-ниски от нормалните за месеца; минималните ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максималните – между 8° и 13°. В София минималната ще е 0°, максималната – около 8°.

В Пловдив и Асеновград се очакват нови валежи от дъжд. Температурите остават ниски и максималните ще бъдат около 11 градуса. Утрото ще е мразовито с минимални температури около 2 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над планините

ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг, в ниските части – дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна и след обяд на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 20 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 34 мин.

Луната в София залязва в 8 ч. и 52 мин. и изгрява в 1 ч. и 05 мин. на 21.04.2022 г. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт.

Подобни статии

Top