Времето: Времето се затопля, над Източна България все още облачно

Сутринта над западната половина от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо.

Там сутрешните температури ще са по-ниски и на места в котловините ще има условия за образуване на слана. На изток ще духа слаб североизточен вятър, ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, в крайните източни райони – между 12° и 15°. През деня над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. На изток облачността ще остане значителна, ниска слоеста, но до вечерта временно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Дневните температури ще са между 16° и 21°.

В Пловдив и Асеновград ще е предимно слънчево, на места с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат ниски – около 9°, а максималните ще достигат до 19°. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, ниска слоеста, а на места в сутрешните часове ще бъде и мъгливо. Преди обяд видимостта ще се подобри, а до вечерта и облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 25 мин. и залязва в 19 ч. и 06 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 41 мин.

Луната изгрява в 2 ч. и 20 мин. и залязва в 11 ч. и 33 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top