Времето: Все още слънчево и топло за сезона

Времето ще продължи да се определя от област на високо атмосферно налягане.

Сутринта в низините на Източна България и на места по поречието на р. Дунав ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, по Черноморието – между 12° и 15°. През деня ще се задържи предимно слънчево и топло за сезона. До обяд ниската облачност в източните райони ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта там ще се подобри. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-ниски в източните райони.

В Пловдив и Асеновград  времето остава без промяна. Ще е слънчево и топло за октомври, с почти летни максимални температури около 27°. Минимални сутринта – около 6°. През деня ще има временно увеличение на облачността, но без валежи. 

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври.

Над планините

ще е слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Топло за сезона с максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието

преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Около обяд облачността ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта ще се подобри. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:50 часа и ще залезе в 18:31 часа. Продължителност на деня 10:41 часа.

Луната изгря в 02:49 часа и ще залезе в 16:55 часа. Осветеност на диска в 0h UT 23 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top