Времето: Вятърът стихва, идва дъжд

Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.

Още преди обяд слабите валежи ще обхванат Южна и Източна България. Без валежи ще се задържи в Северозападна България и по поречието на река Дунав, където ще има по-значителни разкъсвания на облачността. Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили, особено в Източна България. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°,  максималните – 19° и 24°.

В Пловдив и Асеновград до обяд облачността ще бъде променлива. След обед ще се установи облачно време. Валежи обаче не се очакват. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат около 7 градуса. През деня термометърът ще показва максимални стойности около 19 градуса. 

Над планините

облачността ще е значителна. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен, в ниските части – североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време и на много места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха и морската вода: 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване след обяд и вечерта.

Подобни статии

Top