Времето: Започва астрономическата зима, носи силен вятър и дъжд

В 6 часа и 19 мин. започна астрономическата зима.

След временното разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд от запад облаците отново ще започнат да се увеличават. След обяд ще започнат и валежи, първоначално в Западна България, а през нощта срещу понеделник и в Източна. По-значителни количества се очакват в югозападните райони.

Ще духа юг-югозападен вятър и минималните температури ще са високи, преобладаващите ще бъдат между 6° и 11°. В Източна България и северно от планините вятарът ще е умерен и силен, и ще бъде значително по-топло от обичайното. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в отделни райони и по-високи. По-ниски до 9°-10° ще останат само в крайните западни райони на Дунавската равнина, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня и с мъгла.

Жълт код за силен вятър е обявен в 15 области в Югозападна, Южна и Източна България, както и по Черноморието. На места поривите на вятъра ще достигат до 22-24 м/сек.

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно. Минималната температура ще бъде около 6°, а максималната ще достига до 14°. 

1 2

Подобни статии

Top