Времето: Започва ново увеличение на облачността

В Източна България ще превали слаб дъжд

Облачността, първоначално висока и средна, ще се увеличи и към края на деня и през нощта срещу събота само на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд.  Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, по морския бряг малко по-високи, в София около минус 3. Максимални температури между 9° и 14°, в София около 10°.

В Пловдив и Асеновград ше има променлива облачност, по-често до слънчево време. Минималните температури ще са отрицателни и ще бъдат около минус 1°. Максималните през деня ще се повишат и ще са около 12°.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта отново ще стане по-ниско от средното за месеца

В планините

ще духа силен, по-късно през деня и бурен северозападен вятър. Облачността постепенно ще се увеличи, но само на отделни места по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 6°, на 2000 метра около 0°.

Над Черноморието

облачността ще се увеличи, но чак през нощта срещу събота е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:43 часа и ще залезе в 17:36 часа. Продължителност на деня 9:53 часа.

Луната ще изгрее в 11:02 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 37 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top