Времето: Започва ново заоблачаване от запад, ще има поледици

Oт запад облачността ще се увеличава.

Късно вечерта в крайните югозападни райони ще превали дъжд. На места там ще има условия за поледици. Предимно слънчево ще остане в източните райони, а в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър.  Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В Пловдив и Асеновград ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Минимална температура сутринта около минус 2°. През деня живакът на термомеметрите ще се повиши до положителните 7°. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

от запад ще се заоблачава. Късно вечерта в масивите от Югозападна България ще завали слаб сняг, под 1200 метра – дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури 10-12°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:45 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 9:08 часа.

Луната ще изгрее в 15:56 часа и ще залезе в 05:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top