Времето: Започва промяна, но все още остава слънчево

Времето ще е слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и вплътнява.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните – между 7° и 12°.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна. Облачността ще бъде променлива, а денят ще започне със студено утро. Минималните температури ще са около минус 4 градуса. През деня ще се затопли и градусите ще скочат до положителните 13 градуса. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е близко до средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 6°, на 2000 метра около минус 2°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево, от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 8°-10°, температурата на морската вода ще е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 04.01.2020 слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:05 часа. Продължителност на деня 9:08 часа.

На 04.01.2020 луната ще изгрее в 13:00 часа и ще залезе в 1:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT един ден след първа четвърт %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top