Времето: Затопля се, сутринта – студено

Времето ще е слънчево.

На отделни места в ранните сутрешни часове в котловините ще се образуват слаби слани. Ще се появи слаб южен вятър и с него ще се затопли. Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-високи по-морския бряг. Максималните ще са между 21° и 26°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е слънчево. Сутринта ще е студена, с минимална температура около 6°. До обяд ще се затопли и в следобедните часове температурата ще достигне до 26°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е близко до средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево и по-топло. Ще духа слаб югозападен, по най-високите части – запад-северозападен вятър. Привечер над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Максимална температура на 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието

ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, след пладне от юг-югоизток. Максимални температури между 19° и 22°, температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:13 часа и ще залезе в 19:25 часа. Продължителност на деня 12:12 часа.

Луданата ще изгрее около полунощ и ще залезе в 15:09 часа. Осветеност на диска в 0h UT 51 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top