Времето: Затопля се, температурите ще са пролетни

Облачността ще се увеличи,

ще е предимно висока и средна, но валежи са малко вероятни. Видимостта в следобедните часове ще се подобрява, но на отделни места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него ще се пренася по-топъл въздух. Дневните температури ще са в широки граници: от 1°-3° в Северозападна до 10°-12° на места в Югоизточна България и Предбалкана.

В Пловдив и Асеновград, след слънчевия неделен ден, седмицата ще започне с облачно време. Валежи не се очакват. Минималните температури сутринта ще са около нулата. Максималните през деня ще достигнат до около 7°. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Над планините,

след временното разкъсване, през деня облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8° по Северното Черноморие, до около 12° по Южното. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 28.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:46 часа и ще залезе в 17:33 часа. Продължителност на деня 09:47 часа.

На 28.01.2019 луната ще изгрее в 01:07 часа и ще залезе в 12:08 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top