Времето: Жълт код за опасен вятър в половин България

Времето ще бъде ветровито.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и в Източна България – силен поривист вятър. От НИМХ са обявили жълт код заради бурния вятър, който важи за 20 области на страната. Облачността ще е променлива, средна и висока. Щe се задържи почти без валежи. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните ще са предимно между 13° и 18°.

В Пловдив и Асеновград ше има променлива облачност. Остава топло с максимални температури около 18°. Обявен е жълт код за опасен вятър с пориви до 24 м/сек. Минимални температури – около 5° .

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца

В планините

ще е ветровито, ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, средна и висока. Почти без валежи. Максимална температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието

облачността ще е променлива, средна и висока. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8 – 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:40 часа и ще залезе в 17:40 часа. Продължителност на деня 10:00 часа.

Луната ще изгрее в 12:22 часа и ще залезе в 02:04 часа. Осветеност на диска в 0h UT 66 %. Фаза на луната:след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top