Времето: Жълт код за опасно високи температури в 16 области - DC news

Времето: Жълт код за опасно високи температури в 16 области

Времето днес ще бъде слънчево.

След обяд над планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°.

Жълт код за опасно високи температури обяви НИМХ за 16 области в Западна и Централна България. Предупреждението от първа степен е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Максималните температури ще достигнат до 35°-38°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде горещо. Минималните температури сутринта ще са около 16°, през деня живакът на термометрите ще се покачи до 37°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развие незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен северен вятър. Ще бъде по-топло с максимална температура на 1200 метра около 29°, на 2000 метра – около 23°.

Над Черноморието

ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 39 мин.

Луната залязва в 09 ч. и 39 мин. и изгрява в 23 ч. и 13 мин. Фаза: три дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top