Времето: Жълт код за опасност от поледици

В сутрешните часове ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд. В Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за образуване на поледици и заледявания. По-късно през деня преваляванията ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад.

За 18 области на страната, сред които и Пловдив е обявен код жълто за опасност от поледици.

В Пловдив ще е облачно с температури от 0° до 11°.

Температурите в Асеновград ще са от -4° до 10°, ще бъде облачно.

Минималните температури на много места в северните райони от страната ще са между -5° и -2°, а по Черноморието до 0° и 5°. Максималните температури ще са в широки граници от 3° и 7° в Северна България и до 8° – 13° на места в Южна България.

Преди обяд по Черноморието

ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

Над планините

ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има превалявания от сняг, под около 1700 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Подобни статии

Top